Ανόρθωση Μαστού
Ανόρθωση μαστών με ή χωρίς ενθέματα σιλικόνης

Το νέο στήθος φαίνεται νεανικότερο σε σχήμα και σε σύσταση, και η στητότητα και η ανόρθωσή του μπορεί να έχει αρκετά μεγάλη διάρκεια, ειδικά αν το βάρος των μαστών δεν είναι ιδιαιτέρως μεγάλο, και αν η ποιότητα του δέρματος είναι επαρκώς ελαστική.

Η πτώση του στήθους είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο που οι περισσότερες γυναίκες βιώνουν με το πέρας του χρόνου.

Οι βασικοί λόγοι γι’ αυτό είναι:

  • η ηλικία
  • οι αυξομειώσεις του βάρους
  • η εγκυμοσύνη και ο θηλασμός

Το πεσμένο και χαλαρό στήθος μπορεί να διορθωθεί με μία επέμβαση της πλαστικής χειρουργικής που ονομάζεται ανόρθωση στήθους.

Στόχος της επέμβασης είναι να αποκατασταθεί το στήθος ως προς το σχήμα, τη μορφή και την ελαστικότητα, κι αυτό να γίνει χωρίς αύξηση ή μείωση του μεγέθους των μαστών.

Κατά την επέμβαση, ο χειρουργός τοποθετεί το σύμπλεγμα θηλής – θηλαίας άλω σε υψηλότερο σημείο και αφαιρεί το δέρμα που περισσεύει

Σε περίπτωση βέβαια που κριθεί σκόπιμο να δοθεί μεγαλύτερος όγκος στο στήθος (για καλύτερο ντεκολτέ), χρησιμοποιείται ένθεμα σιλικόνης, κάτω από τον αδένα ή το μείζονα θωρακικό μυ.

Αυτό βέβαια προϋποθέτει συνεργασία με τον ασθενή προκειμένου να καταλήξουν στο τελικό μέγεθος μαστού.

Υπάρχουν διάφορες τεχνικές που χρησιμοποιούνται για την ανόρθωση των μαστών.

Η τεχνική που τελικά θα επιλεγεί εξαρτάται κυρίως από τον βαθμό πτώσης του μαστού.

Η τομή γίνεται συνήθως γύρω από τη θηλή, κάθετα κάτω από αυτή, σε σχήμα ανάστροφου «Τ», η οποία ανάλογα με το βαθμό χαλάρωσης επεκτείνεται σε ανάλογο μήκος στην υπομάστια πτυχή.

Κάποιες φορές βέβαια μπορεί να αποφευχθεί η μεγάλη οριζόντια τομή.

Ενθέματα σιλικόνης χρησιμοποιούμε όταν θέλουμε να επιτύχουμε αλλαγή στον όγκο των μαστών.

Τα ενθέματα είναι είτε στρογγυλά είτε σχήματος σταγόνας και τοποθετούνται στον μαστό μέσω της τομής που αναφέραμε, κάτω από το μαζικό αδένα ή το μείζονα θωρακικό μυ.

Η διάρκεια του χειρουργείου – υπό γενική αναισθησία – είναι περίπου 2-2 ½ ώρες και η υποψήφια δεν παραμένει στην κλινική.

Η ανόρθωση στήθους είναι μία σχετικά ανώδυνη επέμβαση. Μετά το χειρουργείο, το στήθος είναι καλυμμένο με γάζες και έναν ελαστικό επίδεσμο.

Μετά από 3 μέρες αφαιρούνται τα ράμματα και μετά από μία εβδομάδα η υποψήφια μπορεί να επιστρέψει στην εργασία της.

Για διάστημα 4 εβδομάδων η υποψήφια πρέπει να φοράει αθλητικό στηθόδεσμο για περισσότερη υποστήριξη του στήθους.

Οι μώλωπες που συνήθως υπάρχουν υποχωρούν σε λίγες μέρες. Ένα μήνα μετά την επέμβαση επιτρέπεται να γυμναστεί.

Σπάνια συμβαίνουν επιπλοκές όπως το αιμάτωμα, το οποίο παροχετεύεται, ή φλεγμονή, που αντιμετωπίζεται με την κατάλληλη αντιβίωση.

Η υπαισθησία και το οίδημα των μαστών συνήθως υποχωρούν με το χρόνο.

Τις πρώτες εβδομάδες οι ουλές, που ακολουθούν τις φυσικές γραμμές του μαστού, θα είναι κόκκινες, άρα περισσότερο ευδιάκριτες, αλλά, με την πάροδο του χρόνου, η εικόνα αυτή βελτιώνεται σημαντικά ώστε να είναι πλέον ελάχιστα εμφανείς.

Το νέο στήθος φαίνεται νεανικότερο σε σχήμα και σε σύσταση, και η στητότητα και η ανόρθωσή του μπορεί να έχει αρκετά μεγάλη διάρκεια, ειδικά αν το βάρος των μαστών δεν είναι ιδιαιτέρως μεγάλο, και αν η ποιότητα του δέρματος είναι τέτοια που να διατηρεί την ελαστικότητά του για καιρό.

Φυσικά, καμία επέμβαση δεν σταματά τη διαδικασία της γήρανσης.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα;