brow-lift
Brow Lift (ενδοσκοπική ανόρθωση μετώπου - φρυδιών)

Διορθώνει ένα βαρύ και χαλαρωμένο μέτωπο, βελτιώνοντας τα βαθιά αυλάκια στο μέτωπο, οριζόντιες και κάθετες ρυτίδες συνοφρύωσης, ανεβάζοντας ταυτόχρονα τη θέση των φρυδιών.

Το μέτωπο παίζει κι αυτό σημαντικό ρόλο στη νεανικότητα του προσώπου. Όντας χαλαρωμένο και βαρύ μπορεί να κάνει ένα πρόσωπο να φαίνεται κουρασμένο ή ακόμη και στεναχωρημένο. Αυτό μπορεί να το αλλάξει η αισθητική επέμβαση Brow Lift (ενδοσκοπική ανόρθωση μετώπου-φρυδιών).

Η επέμβαση Βrow lift ή η ενδοσκοπική ανόρθωση μετώπου, ανανεώνει το πρόσωπο πάνω από τα μάτια, επαναφέροντας το μέτωπο στη φυσική του θέση. Αφαιρώντας την περιττή χαλάρωση, το δέρμα στο μέτωπο, και επανατοποθετώντας τους υποκείμενους ιστούς, το brow lift μπορεί να διορθώσει ένα βαρύ και χαλαρωμένο μέτωπο, να βελτιώσει τα βαθιά αυλάκια στο μέτωπο (οριζόντιες ρυτίδες και κάθετες ρυτίδες συνοφρύωσης ανάμεσα στα φρύδια) και να αποκαταστήσει ένα πιο ομαλό και νεανικό περίγραμμα στο άνω μέρος του προσώπου, ανεβάζοντας τη θέση των φρυδιών.

Το πρόβλημα με ένα γηράσκον μέτωπο είναι η επίδραση που έχει στις εκφράσεις του προσώπου, αφού ένα χαλαρωμένο, βαρύ μέτωπο μπορεί να κάνει ένα πρόσωπο να φαίνεται συνεχώς κουρασμένο, ανήσυχο ή ακόμη και θυμωμένο. Κάποιοι άνθρωποι έχουν γενετική προδιάθεση να έχουν ένα πιο βαρύ και παχύ μέτωπο, γεγονός που τους κάνει να φαίνονται σαν να είναι μονίμως συνοφρυωμένοι, ακόμη κι όταν μπορεί να αισθάνονται πολύ χαρούμενοι! Το brow lift διορθώνει αυτό το πρόβλημα, προσφέροντας στον υποψήφιο μια ανανεωμένη εμφάνιση, με τα εξής πλεονεκτήματα:

  • Το πρόσωπο γίνεται πιο «οικείο» στην προσέγγιση, ενώ πριν μπορεί κανείς να το «διάβαζε» λανθασμένα ως θυμωμένο ή προβληματισμένο
  • Τα μάτια σας φαίνονται πιο φωτεινά και πιο «ξύπνια»
  • Η αυτοπεποίθηση βελτιώνεται

Η μέθοδος που προτιμούν όλο και περισσότερο οι πλαστικοί χειρουργοί, και που επιλέγουμε να εφαρμόζουμε και στο κέντρο μας, είναι είναι η ενδοσκοπική. Πρόκειται για μέθοδο που έχει εξίσου καλά αποτελέσματα με τις παλιότερες μεθόδους, όντας όμως πολύ λιγότερο επεμβατική.

Η μέθοδος που προτιμούν όλο και περισσότερο οι πλαστικοί χειρουργοί, και που επιλέγουμε να εφαρμόζουμε και στο κέντρο μας, είναι είναι η ενδοσκοπική. Πρόκειται για μέθοδο που έχει εξίσου καλά αποτελέσματα με τις παλιότερες μεθόδους, όντας όμως πολύ λιγότερο επεμβατική.

Η επέμβαση πραγματοποιείται με μέθη ή γενική αναισθησία και διαρκεί περίπου 1-1,5 ώρα. Για την ενδοσκοπική ανύψωση φρυδιών, ο χειρουργός σας θα κάνει πολύ μικρές τομές (μήκους περίπου 1-1,5cm) ακριβώς πίσω από την γραμμή των μαλλιών. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας μια ειδική μικροσκοπική κάμερα και λεπτά εργαλεία, θα ανασηκώσει τους υποκείμενους ιστούς του μετώπου, αφαιρώντας το υπερβολικό λίπος και τους μύες (όπου απαιτείται) για να δημιουργήσει ένα φυσικά πιο νεανικό μέτωπο ανυψώνοντας τα φρύδια.

Μετεγχειρητικά, ο ασθενής συνήθως νιώθει ελάχιστο πόνο, ελαφριά δυσφορία και αίσθηση σφιξίματος στο μέτωπο. Τα ράμματα αφαιρούνται μετά από 5 μέρες. Για 5-6 ημέρες υπάρχει πρήξιμο και μώλωπες, τα οποία εξαφανίζονται πλήρως μετά από περίπου 2 εβδομάδες.

Ο χρόνος επαναφοράς στην καθημερινότητα από την επέμβαση εξαρτάται από το άτομο και από το αν συνδυάζεται η ενδοσκοπική ανόρθωση του μετώπου  με κάποια άλλη επέμβαση, όπως για παράδειγμα με βλεφαροπλαστική και facelift. Συνήθως όμως  μετεγχειρητικά ισχύουν τα εξής:

  • 2 μέρες μετά την επέμβαση: επιτρέπεται το μπάνιο, (να είστε ευγενικοί στα σημεία των τομών) και τοποθετείτε αντιβιοτική αλοιφή.
  • 1 εβδομάδα μετά την επέμβαση: αν κάνετε καθιστική δουλειά μπορείτε να επιστρέψετε στη δουλειά σας, μειώνοντας ίσως τις ώρες εργασίας γιατί μπορεί να κουράζεστε πιο εύκολα. (Τις παραμένουσες εμφανείς μελανιές μπορείτε να τις καλύψετε με makeup.)
  • 7-10 μέρες μετά την επέμβαση, μπορείτε να επιστρέψετε στην οδήγηση οχήματος, εφόσον έχετε πλήρη κινητικότητα και δεν λαμβάνετε πλέον παυσίπονα
  • 2-4 εβδομάδες μετά την επέμβαση: σταδιακά μπορείτε να επανέλθετε στην άσκηση σε ήπια αεροβική γυμναστική, η οποία μετά από 4-6 εβδομάδες, μπορεί να γίνει πιο έντονη.

Όταν η επέμβαση της ενδοσκοπικής ανόρθωσης του μετώπου πραγματοποιείται από έμπειρο πλαστικό χειρουργό, οι βελτιώσεις που πετυχαίνει μπορεί να διαρκέσουν για πολλά χρόνια, έως ότου αρχίσει να επιδρά ξανά η διαδικασία της γήρανσης.

Μπορείτε να ενισχύσετε τα αποτελέσματα υιοθετώντας έναν υγιεινό τρόπο ζωής, ο οποίος θα περιλαμβάνει διατροφή πλούσια σε μη επεξεργασμένα τρόφιμα και σε βιταμίνες, αποκλείοντας το τσιγάρο. Αυτό θα βοηθήσει το σώμα μας να παραμείνει υγιές και το δέρμα σας να φαίνεται καλύτερο.

Επίσης να θυμάστε να εφαρμόζετε καθημερινά το αντηλιακό σας.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα;