lipoanarofisi
Λιποαναρρόφηση

Συμμετρία στις αναλογίες και ολιστική αρμονία στο περίγραμμα σώματος και προσώπου, με ανώδυνη μετεγχειρητική πορεία και επιστροφή στην καθημερινότητα από την επόμενη ημέρα ή το αργότερο σε μία εβδομάδα!

Η λιποαναρρόφηση είναι η επεμβατική μέθοδος κατά την οποία αφαιρείται το περιττό λίπος που εναποτίθεται σε διάφορες περιοχές του σώματος (ακόμα και στο πρόσωπο).

Στόχος της συγκεκριμένης επέμβασης είναι η αρμονική βελτίωση του σχήματος στο σώμα ή στο πρόσωπο, και η επίτευξη συμμετρίας στις αναλογίες τους.

Με τη λιποαναρρόφηση επιτυγχάνουμε:

 • άμεση αποβολή του περιττού λίπους, και
 • άμεση μείωση πόντων σε συγκεκριμένα σημεία

Η λιποαναρρόφηση είναι μια ασφαλής και αποτελεσματική μέθοδος για τη δημιουργία ενός αρμονικού και ελκυστικού περιγράμματος σώματος, τα αποτελέσματα της οποίας είναι άμεσα ορατά, αλλά κυρίως, είναι μόνιμα σε μεγάλο ποσοστό.

Εφαρμόζεται σχεδόν σε όλες τις περιοχές του σώματος και αφορά ιδιαίτερα γυναίκες και άνδρες που παρουσιάζουν επίμονο τοπικό λίπος (παχύ υποδόριο στρώμα), όπου άλλες μέθοδοι, όπως η ισορροπημένη διατροφή και η άσκηση, δεν παρουσιάζουν ορατά αποτελέσματα.

Οι συνηθέστερες περιοχές εφαρμογής είναι:

 • Η κοιλιά
 • Η μέση
 • Οι γλουτοί (ψωμάκια)
 • Οι μηροί
 • Οι γάμπες
 • Τα μπράτσα
 • Η πλάτη στη γραμμή του σουτιέν
 • Το πρόσωπο (διπλοσάγωνο)
 • Τα γόνατα
 • Το ανδρικό στήθος, όταν υπάρχει φαινόμενο γυναικομαστίας

Η λιποαναρρόφηση είναι μία επεμβατική μέθοδος, η οποία χρησιμοποιείται με αποτελεσματικό τρόπο εδώ και αρκετές δεκαετίες.

Εφαρμόζεται με διαφορετικές τεχνικές, οι οποίες όλες αποσκοπούν στην αποτελεσματική απομάκρυνση του λίπους από τις επίμαχες περιοχές, με ασφάλεια για τον/την ασθενή.

Πιο συγκεκριμένα, για τη λιποαναρρόφηση υπάρχουν 6 διαφορετικές τεχνικές επέμβασης, η κλασική λιποαναρρόφηση SAL, η λιποαναρρόφηση Tumescent, η υποβοηθούμενη με laser λιποαναρρόφηση (SmartLipo), η λιποαναρρόφηση με συσκευή υπερήχων Vaser, η παλμική ή δυναμικά υποβοηθούμενη λιποαναρρόφηση και η λιποαναρρόφηση υψηλής ευκρίνειας (HDL).

Παρότι στην ιατρική οι νέες μέθοδοι που βασίζονται σε μηχανήματα είναι γενικά λιγότερο επεμβατικές, για την επέμβαση της λιποαναρρόφησης, αυτό δεν ισχύει απόλυτα.

Αντιθέτως, μάλιστα, οι πιο σύγχρονες μέθοδοι που προϋποθέτουν την εκπομπή ενέργειας, απαιτούν μεγαλύτερη τομή (για την τοποθέτηση του μηχανήματος), αυξάνοντας τον χρόνο του χειρουργείου, καθώς και τον κίνδυνο επιπλοκών (πρόκληση εγκαύματος, βλάβη σε νεύρα και δημιουργία ουλών).

Ως ειδικός, έχοντας εφαρμόσει πολλές επεμβάσεις λιποαναρρόφησης σε διάστημα 20 ετών, επιλέγω την τεχνική της λιποαναρρόφησης Tumescent, η οποία αποτελεί εξέλιξη της κλασικής SAL.

Ξεχωρίζω την τεχνική Tumescent γιατί έχει το μικρότερο κίνδυνο επιπλοκών και επιμένω σε αυτήν τη δοκιμασμένη τεχνική, καθώς δεν υπάρχουν επαρκείς κλινικές μελέτες που να αποδεικνύουν ότι τα τελικά αποτελέσματα των «νεότερων» μεθόδων είναι καλύτερα.

Σε κάθε περίπτωση, ο/η ασθενής πρέπει να γνωρίζει πώς εφόσον ο πλαστικός χειρουργός είναι ικανός και έμπειρος, το αποτέλεσμα θα είναι απολύτως ικανοποιητικό και μόνιμο.

Ως εκ τούτου, η πιο σημαντική επιλογή δεν είναι αυτή της τεχνικής εφαρμογής αλλά αυτή του χειρουργού.

Η λιποαναρρόφηση Tumescent γίνεται με τοπική αναισθησία, με μέθη ή με γενική. Μετά την επέμβαση, φοριέται κορσές για 1 μήνα.

Η αλλαγή στην εικόνα του σώματος φαίνεται σταδιακά, στις εξής φάσεις:

 1. ένα μέρος του αποτελέσματος φαίνεται άμεσα μετεγχειρητικά
 2. το 50% του αποτελέσματος φαίνεται σε έναν μήνα μετά την επέμβαση
 3. το 100% του αποτελέσματος είναι ορατό 6 μήνες μετά την επέμβαση

Γενικά, όσο περνάει ο καιρός, η εικόνα μετεγχειρητικά θα βαίνει συνεχώς βελτιούμενη, καθώς θα ολοκληρώνεται η επούλωση.

Ο/η υποψήφια θα μπορεί να δει το τελικό αποτέλεσμα, μετά την επούλωση και μετά την πλήρη υποχώρηση του οιδήματος.

Το αποτέλεσμα, σε μεγάλο ποσοστό, είναι μόνιμο και οριστικό, εφόσον ο/η υποψήφια ακολουθήσει τις συμβουλές του θεράποντος ιατρού και κάνει τις απαραίτητες αλλαγές στον τρόπο ζωής, όπως το να βελτιώσει τη διατροφή του/της και να ασκείται τακτικά.

Η λιποαναρρόφηση δεν συνιστά μέθοδο απώλειας βάρους, όμως με την αφαίρεση λίπους βλέπουμε τα κιλά να μειώνονται και τις αναλογίες στο σώμα μας να αλλάζουν.

Αυτό ως αποτέλεσμα βελτιώνει την ψυχολογία και ανεβάζει την αυτοεκτίμηση, δίνοντας κίνητρο και ενθαρρύνοντας την προσπάθεια συντήρησης του αποτελέσματος, με αλλαγή στον τρόπο ζωής.

Σημ.: Η μόνιμη απώλεια βάρους προϋποθέτει ισορροπημένη διατροφή και τακτική άσκηση.

Η λιποαναρρόφηση είναι μία εύκολη και ασφαλής επέμβαση που σπανίως (σχεδόν ποτέ) παρουσιάζει επιπλοκές.

Ως μέθοδος αισθητικής επέμβασης, μπορεί να συνδυαστεί με αλλαγές στο lifestyle, αλλά και με άλλες θεραπείες αισθητικής για ακόμη πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Τέτοιες θεραπείες είναι οι εξής:

 1. Επεμβάσεις στήθους
 2. Κοιλιοπλαστική για βελτίωση της εικόνας της κοιλιακής περιοχής
 3. Επεμβάσεις στο πρόσωπο, για συνδυαστική αρμονία σε πρόσωπο και σώμα

Θέλετε να μάθετε περισσότερα;