Brazilian Butt Lift

Το σχήμα και η αναλογία των γλουτών παίζουν ρόλο στον σχηματισμό ενός ελκυστικού σώματος με καλές αναλογίες.

Με την ανόρθωση γλουτών, ένας  εξειδικευμένος πλαστικός χειρουργός μπορεί να χρησιμοποιήσει εξειδικευμένες τεχνικές μεταφοράς λίπους για να επιτύχει ένα πληρέστερο, πιο στρογγυλό περίγραμμα γλουτών.

Το Brazilian butt lift είναι μια εξειδικευμένη διαδικασία μεταφοράς λίπους που αυξάνει το μέγεθος και το σχήμα των γλουτών χωρίς εμφυτεύματα. Το υπερβολικό λίπος απομακρύνεται από τους γοφούς, την κοιλιά, το κάτω μέρος της πλάτης ή τους μηρούς, με λιποαναρρόφηση, και στη συνέχεια ένα μέρος αυτού του λίπους εγχύεται συμμετρικά στους γλουτούς.

Με την επέμβαση ανόρθωσης γλουτών, Βραζιλιάνικη λιποπλαστική, ένας εξειδικευμένος πλαστικός χειρουργός μπορεί να βελτιώσει τις αναλογίες ολόκληρου του κάτω σώματος, αφαιρώντας λίπος από τις «προβληματικές περιοχές» (εκεί δηλαδή όπου συσσωρεύεται περιττό λίπος). Το λίπος μεταφέρεται στους γλουτούς, ενισχύοντας τους φυσικά και το αποτέλεσμα διαρκεί χρόνια.

Το σχήμα και η αναλογία των γλουτών ενός ατόμου καθορίζονται σε μεγάλο βαθμό από τη γενετική. Τόσο η σκελετική σας δομή όσο και ο τρόπος με τον οποίο το σώμα σας αποθηκεύει λίπος επηρεάζουν την εμφάνιση του κάτω μέρους του σώματος. Με υγιεινή διατροφή και άσκηση πετυχαίνουμε καλύτερο σωματικό βάρος και τόνωση των μυών, όμως αυτό δεν επηρεάζει το σχήμα των γλουτών, που σε πολλά άτομα παραμένει «επίπεδο», προκαλώντας τους δυσαρέσκεια.

 

Η αισθητική επέμβαση ανόρθωσης γλουτών (Βrazilian butt lift) μπορεί να βοηθήσει αυτούς τους υποψηφίους να υπερνικήσουν το αποτέλεσμα της γενετικής, ανασχηματίζοντας τους γλουτούς και τις γύρω περιοχές, όπως τους γοφούς, το κάτω μέρος της πλάτης και τους μηρούς. Με το brazilian butt lift μπορείτε να:

  • βελτιώσετε τις καμπύλες του κάτω μέρους του  σώματός σας
  • μειώσετε τα αποθέματα λίπους στους γοφούς, τους μηρούς ή την κοιλιά σας, προσθέτοντας πληρότητα στους γλουτούς
  • κάνετε τα ρούχα σας να εφαρμόζουν πάνω σας πιο ελκυστικά
  • δώσετε ένα πιο νεανικό και «στογγυλοποιημένο» σχήμα σε επίπεδους γλουτούς
  • βελτιώσετε συνολικά τις αναλογίες του σώματός σας, βελτιώνοντας την ισορροπία μεταξύ του άνωτερου και κάτωτερου  τμήματος του σώματος

Το brazilian butt lift μπορεί να είναι μια εξαιρετική επιλογή για τη βελτίωση του σχήματος και του μεγέθους των γλουτών. Ωστόσο, ορισμένοι υποψήφιοι είναι πιο κατάλληλοι για την επέμβαση, και είναι σημαντικό να έχουμε ρεαλιστικές προσδοκίες για τη χειρουργική επέμβαση, την ανάρρωση και τα αποτελέσματα. Σε γενικές γραμμές, πιθανότατα είστε καλός υποψήφιος για brazilian butt lift αν πληρείτε τις εξής προδιαγραφές:

  • Θέλετε αύξηση γλουτών χωρίς εμφυτεύματα
  • Έχετε καλό τόνο δέρματος στους γοφούς και τους γλουτούς
  • Έχετε επαρκή αποθέματα λίπους σε άλλες περιοχές, για λήψη και μεταφορά αυτού στους γλουτούς
  • Είστε πρόθυμοι και ικανοί να αποφύγετε να καθίσετε απότομα στους γλουτούς σας για κάποιες εβδομάδες
  • Παρά το όνομά του, το brazilian butt lift δεν είναι μια επέμβαση “ανόρθωσης”, καθώς δεν αντιμετωπίζει το χαλαρό δέρμα στους γλουτούς. Εάν έχετε περίσσειο, χαλαρωμένο δέρμα στους γλουτούς ή τους μηρούς, η επέμβαση ανόρθωσης μηρού και γλουτών μπορεί να είναι μια πιο κατάλληλη επιλογή για εσάς.

Ένα σημαντικό πλεονέκτημα της επέμβασης brazilian butt lift σε σχέση με την αυξητική των γλουτών με εμφυτεύματα, είναι ότι αυξάνει το μέγεθος των γλουτών χωρίς εμφυτεύματα. Στα χέρια ενός έμπειρου και καταρτισμένου πλαστικού χειρουργού, η διαδικασία έχει χαμηλό κίνδυνο για επιπλοκές και μπορεί να επιτύχει εξαιρετικά φυσικά αποτελέσματα και αίσθηση.

Ωστόσο, εάν είστε λιπόσαρκοι, μπορεί να μην έχετε αρκετό λίπος για αφαίρεση, και τα εμφυτεύματα γλουτών μπορεί να είναι ο μόνος τρόπος για να επιτύχετε την επιθυμητή αύξηση μεγέθους.

Τα εμφυτεύματα γλουτών μπορεί να είναι μια καλή επιλογή για ορισμένους ασθενείς, όμως είναι σημαντικό να κατανοήσουμε τους επιπρόσθετους κινδύνους που υπάρχουν από αυτή την επέμβαση,  όπως είναι η ρήξη του ενθέματος και ο πιο αυξημένος κίνδυνος μόλυνσης. Τα εμφυτεύματα γλουτών μπορούν επίσης να φαίνονται και να τα νιώθει κανείς λιγότερο φυσικά σε σύγκριση με ένα επιδέξια εκτελεσμένο brazilian butt lift.

Το λίπος αφαιρείται από τους γοφούς, την κάτω πλάτη, τους μηρούς, την κοιλιά ή/και άλλες περιοχές, με λιποαναρρόφηση.

Το εξαγόμενο λίπος καθαρίζεται και παρασκευάζεται για μεταφορά.

Ο πλαστικός χειρουργός εγχέει λίπος σε συγκεκριμένα σημεία στους γλουτούς για να αυξήσει τον όγκο και να βελτιώσει το σχήμα τους.

Η επέμβαση πραγματοποιείται με γενική αναισθησία ή με συμπαράσταση αναισθησιολόγου και τοπική αναισθησία.

Η επέμβαση στους γλουτούς απαιτεί κάποιες προσαρμογές μετεγχειρητικά. Ενώ ο πόνος είναι συνήθως ελάχιστος και εύκολα ελεγχόμενος με παυσίπονα, ο ασθενής δεν επιτρέπεται να καθίσει ή να ξαπλώσει απευθείας πάνω στους γλουτούς για περίπου 2 εβδομάδες μετά από την επέμβαση.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο ασθενής πρέπει να κοιμάται μπρούμυτα ή στο πλάι και να κάθεται ξαπλωμένος ή να κάνει όλες τις δραστηριότητες του όρθιος, με εξαίρεση μόνον τη χρήση της τουαλέτας. Όταν είστε έτοιμοι, ο χειρουργός σας θα σας επιτρέψει να καθίσετε, χρησιμοποιώντας ένα κάθισμα «ντόνατ» ή τοποθετώντας ένα μαξιλάρι κάτω από τους μηρούς σας για να αποφύγετε την πίεση στους γλουτούς. Κανονικά, θα είστε σε θέση να μπορείτε να καθίσετε μετά από περίπου 8 εβδομάδες.

Εφόσον ακολουθήσετε τις οδηγίες του πλαστικού χειρουργού σας, θα είστε σε θέση να μπορείτε να συνεχίσετε τις ήπιες καθημερινές σας δραστηριότητες εντός 1 εβδομάδας μετά τη χειρουργική επέμβαση, και να επιστρέψετε στη δουλειά σας εντός 10-14 ημερών.

Τα αποτελέσματα του brazilian butt lift αναμένεται να διαρκέσουν για πολλά χρόνια. Τα λιποκύτταρα που αφαιρούνται με λιποαναρρόφηση δεν αναπτύσσονται ξανά στις περιοχές από όπου αφαιρούνται, κι εκείνα που επιβιώνουν από τη μεταφορά στους γλουτούς, παραμένουν εκεί για χρόνια. Ωστόσο, οι σημαντικές διακυμάνσεις βάρους μπορούν να επηρεάσουν τα αποτελέσματά σας, επομένως θα πρέπει να διατηρήσετε ένα σταθερό βάρος για να διατηρήσετε και τα αποτελέσματά σας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Τα οριστικά αποτελέσματα της επέμβασης φαίνονται συνήθως εντός 6 μηνών, αφότου θα έχει ολοκληρωθεί πλήρως η επούλωση και θα έχει φύγει τελείως το πρήξιμο. Μέχρι τότε οι πιο καμπυλωτοί γλουτοί σας και οι βελτιωμένες αναλογίες στο κάτω μέρος του σώματος, θα είναι εμφανείς στην όψη και στον τρόπο εφαρμογής των ρούχων.

Όταν εκτελείται από έναν εξειδικευμένο πλαστικό χειρουργό, η επέμβαση ανόρθωσης γλουτών (brazilian butt lift) ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του υποψηφίου και πετυχαίνει μακροχρόνια αποτελέσματα. Ο καλύτερος τρόπος για να μάθετε περισσότερα είναι να μας επισκεφτείτε και να σας κατατοπίσουμε ρεαλιστικά, ανάλογα με τη δική σας περίπτωση και τις προσωπικές σας προσδοκίες.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα;