Το Mommy Makeover αποκαθιστά το γυναικείο σώμα μετά την εγκυμοσύνη μέσα από ένα συνδυασμό τεχνικών πλαστικής χειρουργικής.
Mommy makeover

Βελτιώστε την εικόνα και την ψυχολογία σας μετά την εγκυμοσύνη

Το «mommy makeover» είναι μία συνδυαστική θεραπεία επαναφοράς του σώματος και του προσώπου της γυναίκας στην προ εγκυμοσύνης κατάσταση. Αποτελεί παγκοσμίως μία από τις πλέον δημοφιλείς αισθητικές θεραπείες για εγκύους και θηλάζουσες, και την πρώτη επιλογή των σταρ του Χόλυγουντ.

Πρόκειται για επεμβατικές και μη επεμβατικές μεθόδους, χωρίς προκαθορισμένα στοιχεία, προσαρμοσμένες στις μοναδικές ανάγκες  της κάθε ασθενούς. Συνήθως, η προσέγγιση του mommy makeover ξεκινάει με τις επεμβάσεις αποκατάστασης κοιλιάς και μαστού και, στη συνέχεια, ακολουθούνται και τα επόμενα βήματα.

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης το γυναικείο σώμα αλλάζει σημαντικά. Εκτός από την αύξηση του σωματικού βάρους, συντελούνται και σημαντικές ορμονικές αλλαγές, οι οποίες επηρεάζουν σημαντικά και την εξωτερική εμφάνιση.

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αυτές οι αλλαγές μπορεί να μην είναι μεγάλης σημασίας. Μετά την εγκυμοσύνη όμως, όταν η νέα μητέρα προσπαθεί να μπει ξανά στους φυσιολογικούς ρυθμούς της ζωής της, οι αλλαγές αυτές αποκτούν ξαφνικά μεγαλύτερη σημασία. Η νέα μητέρα αισθάνεται ότι έχει χάσει κάτι από τη θηλυκότητά της. Η αυτοεικόνα της και η αυτοεκτίμησή της έχουν υποστεί πλήγμα, το οποίο έχει σημαντικό αντίκτυπο και στην ψυχολογία της.

Όσο προχωράει η εγκυμοσύνη, η δύναμη που ασκείται στα κοιλιακά τοιχώματα προκαλεί χαλάρωση στους μύες της περιοχής με αποτέλεσμα αυτοί να γίνονται δυσλειτουργικοί. Η αυξομείωση του βάρους δημιουργεί χαλάρωση του δέρματος, με αποτέλεσμα να εμφανίζεται περίσσεια δέρματος (η λεγόμενη κρεμάμενη κοιλιά).

Οι ορμόνες παραγωγής γάλακτος οδηγούν σε αύξηση του όγκου του μαστού. Όταν γίνει διακοπή του θηλασμού το μέγεθος του μαστού συνήθως μειώνεται, με αποτέλεσμα τη χαλάρωση του δέρματος στην περιοχή (το λεγόμενο «σακούλιασμα»), ή μπορεί να  παραμείνει διογκωμένο .

Κάποια επιπλέον κιλά (λίπος) μπορεί να συσσωρευτούν σε σημεία που δεν υπήρχαν πριν την εγκυμοσύνη και έτσι να αλλάξει τελείως το σχήμα (σιλουέτα) του σώματος της γυναίκας. Σε κάποιες περιπτώσεις το σχήμα του σώματος μπορεί να επανέλθει με σωστή διατροφή και άσκηση αλλά, υπάρχουν φορές που αυτό δεν επιτυγχάνεται.

Στο δέρμα, οι ορμόνες της εγκυμοσύνης ενδέχεται να προκαλέσουν δυσχρωμίες και αλλαγή στην ποιότητα και την υφή του.

Σε άλλες περιπτώσεις ενδέχεται να έχουμε επηρεασμό των γεννητικών οργάνων της νέας μητέρας, όπως τέντωμα στα χείλη του αιδοίου, που οδηγεί σε υπερτροφία και, κατά συνέπεια, σε δυσφορία στην καθημερινή της ζωή.

Όλα αυτά τα ζητήματα μπορούν να επιλυθούν από τις συνδυαστικές επεμβατικές και μη επεμβατικές μεθόδους που χρησιμοποιεί ο πλαστικός χειρουργός προκειμένου να χαρίσει στις νέες μητέρες ένα ομορφότερο σώμα και την αυτοπεποίθησή τους.

Το «mommy makeover» μπορεί να περιλαμβάνει μια σειρά από θεραπείες, ανάλογα με τα θέματα που θέλουμε να βελτιώσουμε. Τις περισσότερες φορές ξεκινάμε με τη διόρθωση στις περιοχές της κοιλιάς και του μαστού.

 • Τη χαλάρωση στην κοιλιά την αντιμετωπίζουμε με κανονική ή mini κοιλιοπλαστική.
 • Για την επαναφορά των αναλογιών του σώματος χρησιμοποιείται η λιποαναρρόφηση
 • Για την περιοχή των μαστών, ανάλογα με το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, μπορεί να χρειαστεί είτε μειωτική μαστών, είτε μαστοπηξία (ανόρθωση μαστού με αφαίρεση περίσσειας δέρματος με τοποθέτηση προσθετικού ή και χωρις), είτε αυξητική χωρίς ανόρθωση
 • Για τη διόρθωση στα γεννητικά όργανα της γυναίκας χρησιμοποιείται η αιδοιοπλαστική
 • Για την περιοχή των γλουτών προτείνεται το Brazilian Butt Lift
 • Για τη βελτίωση της εικόνας και της ποιότητας του δέρματος χρησιμοποιούνται μια σειρά από μη επεμβατικές μεθόδους.

Αρκετές αισθητικές θεραπείες, που αφορούν την ανανέωση/ανάπλαση του δέρματος προσώπου της νέας μαμάς, μπορούν να ξεκινήσουν μετά τον τοκετό. Με αυτό τον τρόπο θα ενισχυθεί η ψυχολογία και η αυτοπεποίθηση της γυναίκας.

Ιδανικά, η σωστή στιγμή είναι μετά την ολοκλήρωση όλων των τεκνοποιήσεων. Αυτό όμως δεν είναι υποχρεωτικό, και μπορεί να γίνει και μετά την πρώτη ή δεύτερη τεκνοποίηση. Πρέπει να έχουν παρέλθει 6 μήνες από τον τοκετό και η νέα μητέρα να έχει σταθεροποιήσει το βάρος της, ώστε να συζητήσει με τον πλαστικό της ένα πλάνο επεμβάσεων. Ειδικά για την περιοχή του στήθους, οποιαδήποτε παρέμβαση δεν μπορεί να γίνει πριν την παρέλευση 6 μηνών από τη διακοπή του θηλασμού.

Μπορούν να γίνουν συνδυασμοί χειρουργικών επεμβάσεων. Ο πιο συχνός αφορά επεμβάσεις μαστού με κοιλιοπλαστική και λιποαναρρόφηση.

Πλεονεκτήματα:

 • Λιγότερο κόστος
 • Μειωμένος χρόνος αποθεραπείας συνολικά
 • Μια νοσηλεία
 • Ευκολότερες κοινωνικές διευθετήσεις
 • Περίπου ίδιος πόνος.

Μειονεκτήματα:

 • Αυξημένος χρόνος του χειρουργείου
 • Αύξηση πιθανών επιπλοκών.

Η ασφάλεια κάθε ασθενή αποτελεί προτεραιότητά μας. Για ασθενείς που υποφέρουν από άλλα ιατρικά θέματα, δημιουργούμε εξατομικευμένα κατάλληλα για αυτούς θεραπευτικά προγράμματα, που ελαχιστοποιούν τους κινδύνους.

Η κάθε ασθενής θα συναποφασίσει με τον πλαστικό της χειρουργό ένα πλάνο αποκατάστασης που θα ταιριάζει στις ανάγκες, τις επιθυμίες και τις δυνατότητές της. Το επεμβατικό μέρος του «mommy makeover» μπορεί να πραγματοποιηθεί σε μία ή περισσότερες επεμβάσεις, κάτω από γενική αναισθησία ή μέθη. Είναι μια απολύτως ασφαλής διαδικασία, και η ασθενής μένει στο νοσοκομείο για 1 – 2 εικοσιτετράωρα, καθαρά για προληπτικούς λόγους.

Τα αποτελέσματα είναι άμεσα και εντυπωσιακά, ενώ, αν η ασθενής διατηρήσει ένα σταθερό βάρος, ασκείται και προσέχει τη διατροφή της, μπορούν να διαρκέσουν εφ’ όρου ζωής. Όταν ολοκληρωθεί και το μη επεμβατικό κομμάτι της θεραπείας, τα σημάδια από την εγκυμοσύνη θα έχουν εξαφανιστεί από το σώμα της γυναίκας και, η εικόνα και η ψυχολογία της θα έχουν επανέλθει στην προηγούμενη κατάσταση.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα;