Αφαίρεση Τατουάζ Με Laser

Το τατουάζ ως τελικό αποτέλεσμα σχεδιασμού μπορεί να μην αρέσει ή μπορεί ως τάση να μην εκφράζει πια το άτομο που είχε αποφασίσει να το κάνει.

Για όποιον λόγο κι αν αποφασίσετε ότι δεν θέλετε πια το τατουάζ σας (για αισθητικούς, για κοινωνικούς ή ακόμη και θρησκευτικούς λόγους), τα καλά νέα είναι ότι το τατουάζ (δερματοστιξία) μπορεί να αφαιρεθεί μέσα σε λίγες συνεδρίες.

Η αφαίρεση τατουάζ μπορεί να γίνει με διάφορες μεθόδους όπως με laser, χειρουργική αφαίρεση, δερμοαπόξεση και χημικά peelings. Η πιο ευρέως χρησιμοποιούμενη είναι η αφαίρεση με χρήση laser.

Τα τελευταία 20 χρόνια, η τεχνολογία του laser έχει φέρει νέες επαναστατικές θεραπείες στην ιατρική γενικά και στην Αφαίρεση του Τατουάζ, ειδικά. Η αφαίρεση του τατουάζ με laser είναι ο ιατρικά εγκεκριμένος τρόπος αφαίρεσης του τατουάζ, και ο μόνος που μπορεί να επιτύχει εξαιρετικό, αισθητικό αποτέλεσμα χωρίς αντιαισθητικές ουλές.

Στο κέντρο μας, για τη διαδικασία αυτή (ανώδυνη αφαίρεση τατουάζ με laser) ο πλαστικός χειρουργός χρησιμοποιεί υψηλής απόδοσης Q-Switched και Q-Switch ND-YAG laser Αλεξανδρίτη.

Στοχεύοντας με ακρίβεια τα χρωμοφόρα, το φως λέιζερ διαφορετικών μηκών κύματος ακτινοβολεί το δέρμα προκαλώντας επιλεκτική βλάβη στα κύτταρα που περιέχουν χρωστική ουσία και διασπώντας τα σε μικρά σωματίδια, χωρίς να επηρεάζει τον περιβάλλοντα ιστό. Τα διασπασμένα μόρια μελανιού απομακρύνονται φυσικά μέσω της κυκλοφορίας της λέμφου.

Η αφαίρεση τατουάζ με laser είναι μια ιατρική μέθοδος, που προσαρμόζεται στις ανάγκες του κάθε υποψηφίου. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, η συσκευή σαρώνει σταδιακά ολόκληρη την επιφάνεια του τατουάζ. Καθώς η δέσμη στοχεύει τη χρωστική ουσία, ο υποψήφιος μπορεί να αισθανθεί ήπια αίσθηση καψίματος ή τσίμπημα. (Μια τοπική αναισθητική κρέμα εφαρμόζεται πριν από μια πλήρη συνεδρία θεραπείας.)

Όλα τα τατουάζ μπορούν να αφαιρεθούν. Αυτό που αλλάζει είναι ο αριθμός των συνεδριών που θα απαιτηθεί για να επιτευχθεί το ιδανικό αποτέλεσμα, καθώς αυτό εξαρτάται από τα χρώματα του τατουάζ και από τον τύπο δέρματος του υποψηφίου.

Οι πιο σκούρες χρωστικές ουσίες, όπως το μαύρο, το μπλε και το γκρι, είναι ευκολότερο να αντιμετωπιστούν, ενώ οι πιο φωτεινές χρωστικές, όπως το κίτρινο, το κόκκινο και το λευκό, είναι πολύ πιο δύσκολο να αφαιρεθούν και, συνεπώς, απαιτούν περισσότερες συνεδρίες αφαίρεσης.

Μετά από κάθε συνεδρία, το τατουάζ γίνεται όλο και πιο αχνό, πράγμα που σημαίνει ότι η ακτίνα λέιζερ απορροφάται επιλεκτικά από τη χρωστική ουσία. Οι ανεπιθύμητες ενέργειες είναι ελάχιστες και περιλαμβάνουν πιθανή ήπια στικτή αιμορραγία (σε περιοχές όπου οι χρωστικές είναι εντονότερες), φλεγμονή και ερεθισμό, τα οποία υποχωρούν σχετικά γρήγορα, με τοπική θεραπεία. Σε σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να εμφανιστούν δυσχρωμίες του δέρματος οι οποίες μπορεί να είναι παροδικές ή μόνιμες.

Ο αριθμός των συνεδριών που θα απαιτηθούν για την πλήρη αφαίρεση του τατουάζ, εξαρτάται από:

  • το μέγεθος του τατουάζ και την έκταση του δέρματος που καταλαμβάνει
  • το βάθος διείσδυσης της χρωστικής
  • την ποσότητα και τον τύπο χρωστικής του τατουάζ
  • την παλαιότητα του τατουάζ
  • τον τύπο δέρματος του υποψηφίου

Τα διαστήματα μεταξύ των συνεδριών προγραμματίζονται με απόσταση μεταξύ τους για να μπορεί το σώμα του υποψηφίου να εξαλείφει τις αποσυντεθειμένες χρωστικές ουσίες. Γενικά, το χρονικό κενό μεταξύ δύο διαδοχικών συνεδριών είναι 5-6 εβδομάδες.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα;